Pitapizzor med färgglad topping för ca 16 kr

Bjud på smakrika pitapizzor för ca 16 kr per portion. De snabblagade pitapizzorna steks varma och gyllene för att sedan toppas med färgglad ärtkräm, rostat gott och sötsyrlig sumaklök. Serveras som varmrätt.

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet som en del av vår billiga trerättersmeny. Hela menyn för fyra personer lagas till priset av ca 160 kr (40 kr/person).

För 4 portioner:

Ingredienser

4 pitabröd 

Rostat gott
500 g fryst broccoli
1 burk kikärter 
2 tsk sju kryddor
1 tsk paprikapulver
olivolja
salt
svartpeppar

Grön ärtkräm
1 burk kikärter 
2 dl frysta gröna ärtor
1 citron, rivet skal
salt
svartpeppar

Sumaklök
1 rödlök, tunt skivad
2 tsk sumak
1 citron, saften

Tillagning

1. Rostat gott: sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina broccolin något och skär eventuellt buketterna i mindre bitar om de är för stora.
3. Blanda broccoli, sköljda kikärter, paprikapulver, sju kryddor, salt och olivolja på en plåt.
4. Rosta i ugnen i 20-25 minuter eller tills allt har fått fin färg.
5. Grön ärtkräm: skölj kikärterna och häll ner i en skål tillsammans med tinade gröna ärtor, rivet citronskal, salt och peppar.
6. Mixa till en kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
7. Sumaklök: blanda lök, sumak och citronsaft i en skål. Låt stå en stund innan servering.
8. Servering: stek pitabröden i lite olja i en stekpanna. De ska få fint med färg på båda sidor.
9. Bred på ett generöst lager med örtkrämen och skeda sedan över den rostade blomkålen och kikärterna.
10. Toppa med sumaklöken och servera.

Gillade du receptet? Se fler av våra billiga recept till middag och matlåda.