Ramen med nudlar, grönsaker och ägg för ca 18 kr

En fräsch nudelsoppa med krispiga grönsaker och krämigt ägg, toppat med nötiga sesamfrön för cirka 18 kr per portion. Ett perfekt sätt att piffa billiga nudlar!

För 4 portioner:

Ingredienser: 

3 pkt snabbnudlar (valfri smak) 
1 dl majonnäs 
0,5 msk sesamolja 
Ett knippe salladslök 
150 g pak choi 
2 st röd chilifrukt 
2 st rödlök 
2 st ägg 
Svarta sesamfrön

Tillagning:

1. Koka äggen i ca 6-7 min. Skala äggen och halvera dem. 
2. Skölj pak choi, salladslök och chili
3. Skiva rödlök, salladslök och chili. 
4. Koka upp nudelvatten. Spara ca 6-7 dl av det kokande vattnet innan du silar av nudlarna. 
5. Blanda det sparade vattnet med kryddmixen i nudelpaketen samt majonnäs och sesamolja. Vispa så att majonäsen löses upp i buljongen. 
6. Lägg upp nudlar i en sopptallrik. Fyll på med pak choi, salladslök, chili, lök och ägg. Häll på buljongen och toppa rätten med svarta sesamfrön.

Tips! 

Addera stekt kycklingfilé för en fylligare rätt för ca 10 kr per portion.