Säg hej till Majken!

Majken går Socionomprogrammet på Stockholms universitet och jobbar extra på RFSU. Hon äter alltid söndagsmiddag hemma hos familjen och har väldigt starka matminnen från när de bodde i Kenya. Majkens favoritdjur är hundar och hon är just nu hundvakt åt dvärgpudeln Humlan som är med på bilderna. Men hon fascineras också av hajar, som är “både läskiga och coola”.

Vilken utbildning går du?
- Jag går Socionomprogrammet på Stockholms universitet

Hur ser en vanlig dag ut på din utbildning?
- Det beror helt på men vanligtvis är det ett seminarium eller en föreläsning på campus och sen plugg med vänner hemma hos någon eller själv.

Vad tycker du är mest intressant med din utbildning?
- Det som är mest intressant med socionomutbildningen är väl det generella, att få bredare kunskap om yrkesrollen och inblick i yrkeslivet.

Vilken är din hero-produkt från Eldorado?
- Jag älskar Eldorados frysta bär, soya och plastpåsar.

Vilken är din go-to studentmaträtt?
- Panerad torsk, potatis och kall sås eller äggmackor hehe 😊

Bästa matminne?
- Också svår fråga, men jag käkar alltid söndagsmiddagar hemma hos familjen vilket är en viktig del av veckan för mig. Annars har jag väldigt starka matminnen från när min familj bodde i Kenya.

Har du något favoritdjur, varför?
- Mitt favoritdjur är hundar, är hundvakt åt en fantastisk dvärgpudel som heter Humlan (hon är med på bilden). Hundar är så snälla och mysiga. Sen fascineras jag något otroligt av hajar, de är både läskiga och coola!

Fyll i meningen: När jag inte pluggar gillar jag att...
- Gå ut och springa och att hitta på roliga och mysiga saker med vänner och familj! Jag upplever också att jag pluggar bättre när jag balanserar det med jobb så att jobba också. Jag jobbar på RFSU och en daglig verksamhet.

Är du nyfiken på fler studentskafferier? Här kan du läsa mer!