Gift dig billigt med Eldorado

Vi befinner oss i en tid där inflation och ekonomisk osäkerhet påverkar många. Vi lever också i en tid där sociala medier tar allt större plats i våra liv. Många förälskade och giftassugna par översköljs av överdådiga och pampiga bröllop runt om i världen. Många ställer sig frågan – hur ska vi ha råd att gifta oss?

Bröllopstävling för giftassugna

Under sommaren 2023 lät vi på Eldorado genomföra en Kantar Sifo undersökning* som undersökte vilken roll ekonomin spelar när unga vuxna i Sverige tänker på bröllop. Hur ser deras drömbröllop ut och vilka är egentligen de viktigaste faktorerna för ett lyckat bröllop?

Med värdefulla insikter från undersökningen och en billig budget att bevisa lät vi bröllopsugna par från hela Sverige tävla om chansen att få en bröllopsfest sponsrad av Eldorado. För att tävla uppmanade vi till att skicka in ansökan med en beskrivning av kärlekshistorian, vision av bröllopet och hur Eldorados stöd kunde göra skillnad.

Ansökningsperioden pågick fram till 25 oktober 2023 och därefter valde vi ut ett par. Vinsten tilldelades paret Sofia och Sebastian från Malmö som fick sin bröllopsfest sponsrad och arrangerad av oss på Eldorado. Lördagen den 2 mars 2024 sa de ja till varandra och tillsammans med oss bevisade vi att det går att ordna en lyckad bröllopsfest för 50 000 kronor.

Är du nyfiken på hur det gick till? Läs om våra bästa tips i Eldorados bröllopsmanual.

Stökig dukning på bröllopsmiddag

Bröllopsattityder

''En av tre unga vuxna tror att de behöver spendera mellan 51 000 och 100 000 kronor för att få den bröllopsfest de drömmer om.''

Det råder tuffa tider av inflation och ekonomisk osäkerhet. Många giftassugna får ofta ta del av bilder av perfekta bröllop i sociala medier och ställer sig frågan om de har råd. Vi har låtit genomföra en Kantar Sifo-undersökning* som visar vilken roll ekonomin spelar när unga vuxna i Sverige tänker på sitt bröllop, hur deras drömbröllop ser ut och vad som faktiskt anses vara de viktigaste faktorerna för ett lyckat bröllop. Klicka här för att ta del av undersökningen Bröllopsattityder.

Brudpar på bröllopsmiddag

Om undersökningen

*Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 25 maj–7 juni 2023. Totalt intervjuades 1 024 personer, kvinnor och män i åldern 18-35 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Kantar Sifos webbpanel.

Champagnetorn på bröllopsmiddag