Ett billigt bröllop att lita på

Drömmer du om att gifta dig men upplever att du inte har råd med ett bröllop på grund av ekonomin? Vi på Eldorado vill utmana den rådande bröllopshysterin och tanken att det perfekta bröllopet måste se ut på ett visst sätt och ha ett högt pris. Vi vill bevisa att det går att få till ett bra men billigt bröllop, med hjälp av en enkel budget på 50 000 sek. Vi ger därför möjligheten att sponsra en bröllopsfest till ett par som längtar efter att gifta sig i januari 2024.

Gift dig billigt med Eldorado

Under hösten lät vi bröllopsugna par från hela Sverige tävla om chansen att få en bröllopsfest sponsrad av Eldorado. För att tävla uppmanade vi till att skicka in ansökan med en beskrivning av kärlekshistorian, vision av bröllopet och hur Eldorados stöd kan göra skillnad.

Ansökningsperioden pågick fram till onsdag 25 oktober. Vi utvärderar nu alla ansökningar och väljer ut det par som får sin bröllopsfest sponsrad och arrangerad av oss på Eldorado.

Stökig dukning på bröllopsmiddag

Bröllopsattityder

''En av tre unga vuxna tror att de behöver spendera mellan 51 000 och 100 000 kronor för att få den bröllopsfest de drömmer om.''

Det råder tuffa tider av inflation och ekonomisk osäkerhet. Många giftassugna får ofta ta del av bilder av perfekta bröllop i sociala medier och ställer sig frågan om de har råd. Vi har låtit genomföra en Kantar Sifo-undersökning* som visar vilken roll ekonomin spelar när unga vuxna i Sverige tänker på sitt bröllop, hur deras drömbröllop ser ut och vad som faktiskt anses vara de viktigaste faktorerna för ett lyckat bröllop. Klicka här för att ta del av undersökningen Bröllopsattityder.

Brudpar på bröllopsmiddag

Om undersökningen

*Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under perioden 25 maj–7 juni 2023. Totalt intervjuades 1 024 personer, kvinnor och män i åldern 18-35 år. Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Kantar Sifos webbpanel.

Champagnetorn på bröllopsmiddag