Bröllopsmanual - Dekor & underhållning

I dekoren har ni möjlighet att sätta er egen unika prägel på ert bröllop och det ska ni ta vara på! Här guidar vi er genom dekor, möbler och underhållning. Vi är stora förespråkare av att hyra, låna, göra-själv eller gå på loppis. Möjligheterna att skapa ett vackert och prisvärt bröllop utifrån er smak och stil är oändliga.

Hyr, låna eller köp möbler och porslin second hand

Väljer ni en lokal som inte har befintliga möbler och porslin behöver ni hyra eller låna detta. Vårt tips är att leta upp en prisvärd leverantör i ert närområde eller låna saker av närliggande verksamheter, vänner och bekanta:

1. Be varje gäst ta med sig en egen stol eller tallrik.

2. Spana in loppmarknader och second hand-butiker som kryllar av massa fint och unikt. Allt behöver inte gå i samma stil, tvärtom kan det ge lokalen ett charmigt intryck om möbler och porslin är omaka.

3. Återanvänd porslinet mellan rätterna för att spara in på både budget och disk.

Bröllopsdukning: duka och dekorera med tyger

För att duka billigt tipsar vi om att använda gamla lakan istället för att hyra eller köpa in dukar:

1. Använd era egna eller fråga era gäster om överblivna lakan.

2. Hitta massvis av fina tyger på olika loppmarknader.

Förutom att använda lakan som dukar kan de användas som vägg- och takdekor. Tyg kan enkelt förändra ett rum och göra er lokal mer ombonad:

1. Färga tygerna med vanlig tygfärg eller med naturliga ingredienser från matbutiken såsom rödkål, betor eller lökskal. Färgar ni tygerna är begagnat tyg i ren bomull eller linne att föredra. Textilfiberns yta är då redan uppluckrad och drar åt sig färgen bättre. 

2. Måla på tygerna eller låt gästerna göra det under festen.

Handla blommor i säsong

Blommor är nästan ett måste på ett bröllop! Vårt tips är att beställa närodlade blommor i säsong för att komma ner i pris. Eftersom vi rekommenderar ett bröllop under lågsäsong är hyacint, amaryllis eller torkade blommor prisvärt och enkelt att få tag på. På hösten finns dahlia och gerbera i säsong. Under våren blommar tulpaner, nejlikor och hortensia och på sommaren finns bland annat pioner, solrosor och brudslöja. Men framför allt blommar ängarna gröna och ni har möjlighet att plocka ängsblommor själva och sätta i vaser. Några andra tips att tänka in:

1. Fråga en florist vad som är i säsong vid just ert bröllopsdatum.

2. Tänk ett steg längre och kolla in vilka grönsaker som är i säsong. Olika sorters kål kan göra sig otroligt vackert både i en bröllopsbukett och som blomsterarrangemang på borden.

Det lilla extra

När ni tillverkar egen dekor är det endast tiden som kan sätta gränser. Vi tipsar om att återanvända prisvärda material såsom trä, papper, kartong och tyger för att skapa placeringskort,skyltar och övrig dekor. Menyer och andra trycksaker blir allra billigast om ni designar dem själva:

1. I stället för att trycka på dyrt papper som kräver en specialskrivare, kan ni lägga tid på att klippa fina mönster eller måla egna motiv för att ge dem personlighet.

2. Om man vill pimpa borden med det lilla extra, så är vårt tips att besöka loppisar. Där kan man hitta massvis av kul och unik bordsdekor.

Interaktiv dekor och enkel underhållning

Interaktiva ytor och aktiviteter under bröllopsfesten är uppskattat av gästerna. Här är några tips från oss:

1. Låt gäster skriva hälsningar till er och häng upp dem på en dedikerad plats i lokalen.

2. Avsätt en plats för gäster att fotas som också kan bli en vacker del av dekoren.

3. Låt gästerna spela in ljud- eller videohälsningar via mikrofon eller mobil enhet.

4. Projicera bilder på er och era gäster på väggar och tak.

Till dansen tipsar vi om att slå på er favoritlista som ni skapat i förväg innan bröllopsfesten. Kanske har ni också bett era gäster att skicka in sina bästa låtar. Med hjälp av en enkel discobelysning går det att förvandla middagslokalen till ett dansgolv. Be en extra social vän att ansvara för att dra igång dansen!

Eldorados bröllopsmanual - Ett bröllop att lita på. Till ett lågt pris.

Eldorados bröllopsmanual är en samling av våra bästa lärdomar och tips på hur ni kan skapa ett lyckat bröllop med en liten budget. Alla tips i bröllopsmanualen utgår från den bröllopsfest vi arrangerade för Sofia och Sebastian som vann Eldorados bröllopstävling till ett värde av 50 000 kronor. Klicka här för fler tips och inspirerande bilder i Eldorados bröllopsmanual.