Hälsa på hos Klara & Viktor!

Klara och Viktor går båda på kreativa program där skapandet står i fokus. Klara pluggar till skräddare på Hantverksakademin och Viktor har en kandidat i jazzmusik från Kungliga musikhögskolan. När de inte skapar kläder eller spelar musik så lagas det kikärtscurry eller nudlar i lägenheten. I skafferiet finns alltid Eldorados olivolja och punschrullar. På fritiden uppskattar de att hänga med vänner och familj!

Vilken utbildning går ni?
Klara: Jag pluggar till skräddare på Hantverksakademin.
Viktor: Jag har precis gått klart jazzmusiker-kandidaten vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Hur ser en vanlig dag ut på din utbildning?
Klara: Jag är skräddarlärling så nästan hela utbildningen är på en praktikplats. En vanlig dag är jag på min praktikplats hos Camilla Thulin och syr olika klänningar till privatkunder och kollektion.
Viktor: En teorilektion på morgonen följt av egen övningstid, lunch och sedan en ensemble-lektion på eftermiddagen (och övning och rep hela kvällen).

Vad tycker ni är mest intressant med er utbildning?
Klara: Det mest intressanta med min utbildning är att hantera tyger och skapa kläder.
Viktor: Att få spela musik hela dagarna och samtidigt veta att jag får ett diplom som kan visas när mina serbiska släktingar undrar om jag någonsin ska skaffa ett riktigt jobb! 

Vilken är er hero-produkt från Eldorado?
Klara: Min hero-produkt från Eldorado är olivoljan! Den finns alltid hemma hos oss.
Viktor: Hero-produkten är ju utan tvekan Eldorados punschrullar trots att de gör min kroppsform till allt annat än hero.

Vilken är din go-to studentmaträtt?
Klara: Bästa studentmaträtten är kikärtscurry!
Viktor: Släng ner lite Eldorado-bacon, vitlök och riven ingefära i en kastrull, i med lite buljong, vatten och soja och så får det sjuda på svag värme tills man inte orkar vänta längre. I med Eldorado-snabbnudlar, av från plattan, häll upp typ direkt och lyxa till med vårlök och sesamfrön. På med TV:n, in på vilken app det nu är som just nu streamar SKAM säsong 3. Sedan är det ju bara att luta sig tillbaka!

Bästa matminne?
Klara: Bästa matminne är mammas musselpasta!
Viktor: Jag älskar mat så mycket att mitt bästa matminne är typ varje gång jag är riktigt hungrig och äter haha. Men mormors bönsoppa är högt upp på listan, i princip varje gång den serveras blir ett underbart minne!

Fyll i meningen: När jag inte pluggar gillar jag att... 
Klara: När jag inte pluggar gillar jag att dricka vin med mina vänner!
Viktor: När jag inte pluggar gillar jag att spela musik och umgås med familj och vänner!

Är du nyfiken på fler studentskafferier? Här kan du läsa mer!