Chorizo med potatismos och senapsdressing för ca 24 kr

Korv med mos är en riktigt god vardagsklassiker! Kycklingkorven har en behaglig hetta som livar upp rätten tillsammans med senapsdressingen och den fräscha och krispiga gurk- och paprikasalladen. Rätten kostar cirka 24 kr per portion.

För 4 portioner:

Ingredienser:

Gurk-och paprikasallad:
1 st gurka 
1 burk strimlad paprikasallad

Senapsdressing: 
1 dl majonnäs 
1 msk senap 
1 tsk fryst dill 
1 tsk citronsaft 
Salt 

1 st förpackning kycklingchorizo 
1,2 kg mjölig potatis 
2,5 dl grädde 
100 g smör
Salt 
Vitpeppar

Tillagning:

1. Koka upp vatten till potatisen. Skala potatis. Koka potatisen mjuk i cirka 15-20 minuter. Under tiden som potatisen kokar förbereder du tillbehören. 
2. Blanda samtliga ingredienser till senapsdressingen. Smaka av med salt. 
3. Skölj och tvätta gurkan. Halvera på längden och hyvla ut långa remsor med hjälp av en osthyvel. 
4. Finhacka paprikan till mindre bitar.
5. Blanda gurka och paprika.
6. Stek på korven på medelvärme. 
7. Häll av kokvattnet från potatisen. Pressa potatisen i en potatispress alternativt använd en potatisstöt. Blanda i smör och grädde. Smaka av med salt och vitpeppar. 
8. Servera med gurksallad, senapsdressing och ketchup.

Tips! 

För ett vegetariskt alternativ kan du byta ut kycklingkorven till vegokorv.