Kycklingkebabgryta för ca 21 kr

En smakrik, enkel och uppskattad vardagsrätt för ungefär 21 kr per portion. En rätt som fungerar utmärkt som matlåda dagen efter då smakerna i grytan fått utvecklats ännu mer.

För 4 portioner:

Ingredienser:

500 g kycklingkebab 
2 st förpackningar krossade tomater á 500 g 
2 dl vatten 
2 st grönsaksbuljongtärningar
1,5 msk socker 
Olja 
Salt 
Peppar 
Ris
Kebabsås
Gurka 

Tillagning:

1. Stek kebaben i olja på medelvärme i en gryta eller stekpanna med höga kanter. 
2. Häll på krossade tomater och vatten. Smula i buljongtärningarna och krydda med socker, salt och peppar. Smaka av. 
3. Låt sjuda på svag värme under lock i cirka 15-20 minuter. 
4. Koka riset enligt anvisningar. 
5. Servera kebabgrytan med det nykokta riset, kebabsås och hackad gurka. 

Tips!

Om du gillar en mer kryddig gryta, så krydda gärna med dina favoritkryddor. Förslagsvis spiskummin, chiliflingor och kycklingkrydda.