Fiskpinnar med kall dillsås för ca 18 kr
Kommer du ihåg skolans panerade fisk med den krämiga kalla fisksåsen gjord på gräddfil, majonnäs, bostongurka och citronsaft? Nu kan du själv återskapa rätten på 20 minuter för cirka 18 kr per portion. En rätt som är plånboksvänlig och uppskattad av hela familjen!
För 4 portioner:
Ingredienser:
600 g fiskpinnar (20 st)
12 st fasta potatisar
Gröna ärtor
3 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 dl bostongurka
1 tsk socker
1 msk fryst hackad dill
2-3 tsk citronsaft
Salt
Peppar
Tillagning:
1. Koka upp vatten till potatisen. Koka potatisen varsamt under lock på låg värme i ca 15-20 min.
2. Stek fiskpinnar enligt anvisning.
3. Koka ärtorna.
4. Blanda gräddfil, majonnäs, bostongurka, socker, fryst hackad dill och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
5. Dags för uppläggning. Smaklig spis!
Tips!
Pressa över citron och krydda med lite citronpeppar för några kronor extra som kronan på verket.