Ugnsbakad kycklingkorv med rotsellerimos för ca 23 kr

Vardagsmat när den är som bäst! Fyll kycklingkorven med tomat, ost, ketchup och senap och låt den gratineras i ugnen. Servera med rotsellerimos smaksatt med nötigt brynt smör för ca 23 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

600 g stekkorv kyckling
2 st tomater 
1 dl fryst hackad gul lök 
Ketchup
Senap 
1,5 dl riven Gouda
Fryst hackad persilja 
Salt 
Peppar 

Rotsellerimos
400 g rotselleri 
400 g mjölig potatis 
50 g smör 
0,5 dl grädde 
Salt
Vitpeppar 

Tillbehör 
Rostad lök

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 225 grader (över-och undervärme). 
2. Skiva tomaterna. 
3. Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och lägg ner korven. Skär snittar i korven med 1 cm mellanrum. 
4. Fyll varje skåra med en klick senap och ketchup. Fyll sedan varannan skåra med en tomatskiva och varannan skåra med några bitar gul lök och riven ost. Salta och peppra korven. 
5. Placera korven i mitten av ugnen i ca 20-25 min. 
6. Bryn smöret, dvs. placera smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under kraftig vispning tills det får en gyllenbrun färg doftar nötigt. Ställ åt sidan. 
7. Skala rotselleri och potatis. Dela dem i mindre bitar och koka tills dem blivit mjuka. 
8. Häll av vattnet och mosa rotsellerin och potatisen med en potatisstöt. Tillsätt grädden och det brynta smöret. Smaka av med salt och peppar. 
9. Ta ut korven och toppa med fryst hackad persilja. 
10. Servera med rostad lök.

Tips!

Servera med cornichons, små krispiga gurkor, som tillbehör till för att få in extra sälta och krisp i rätten.