Currykyckling med ris och haricots verts för ca 22 kr

Hela familjens favorit! En gräddig currygryta med kyckling som serveras med ris, även perfekt i matlåda för ca 22 kr per portion.

För 4 portioner:

Ingredienser:

3 st frysta kycklingfiléer 
1 dl fryst hackad gul lök 
1 msk fryst hackad vitlök 
2 msk matolja
2 tsk curry 
2 tsk paprikapulver 
1 tsk timjan 
1 st kycklingbuljongtärning 
1,5 msk mjöl 
4 dl vatten 
3 dl grädde

Till servering 
Basmatris eller jasminris 
Frysta haricots verts

Tillagning: 

1. Tina kycklingen och skär filéerna i stora munsbitar. 

2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn på kycklingen. 

3. Tillsätt sedan lök, vitlök, curry, paprikapulver och timjan. Fräs på någon minut. 

4. Tillsätt mjölet och rör runt. 

5. Tillsätt vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i ca 4-5 min. 

6. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. 

7. Koka ris och servera rätten med kokta haricots verts.

Tips!

För att få en kycklinggryta med extra sting - testa att ha i lite chiliflakes.