Panerad salladsost med klyftpotatis och tomatsås för ca 22 kr
Salladsost med en krispig yta och krämig insida är minst sagt smarrigt. Här serveras den med mumsig klyftpotatis och en fräsch tomatsås som blir pricken över i:et! Rätten kostar cirka 22 kr per portion.
För 4 portioner:
Ingredienser:
Panerad salladsost:
3 x 150 g salladsost
3 dl ströbröd
1,5 dl naturell yoghurt
1 tsk salt
Svartpeppar
3 msk majsolja till stekning
Tomatsås:
500 g krossade tomater
3 tsk fryst hackad vitlök
0,75 tsk salt
1,5 tsk socker
Svartpeppar
0,5 tsk chiliflingor
750 g klyftpotatis
1 msk fryst persilja
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Tillaga klyftpotatisen enligt anvisningar. Salta och krydda med fryst persilja.
2. Blanda samtliga ingredienser till tomatsåsen i en skål. Ställ åt sidan och låt såsen dra i rumstemperatur fram till servering.
3. Lägg ströbröd på en tallrik och krydda med salt och svartpeppar. Här kan du även ösa på med andra valfria kryddor såsom timjan, oregano eller basilika. Lägg sedan yoghurt i en annan skål.
4. Doppa salladsosten försiktigt i yoghurten så att den täcker hela osten och sedan i ströbrödet. Se till att ströbrödet täcker hela biten.
5. Hetta upp olja i en stekpanna. Lägg försiktigt ner salladsosten i stekpannan. Stek osten på medelvärme i cirka 2-3 minuter på varje sida.
6. Skär upp osten i mindre bitar. Servera med klyftpotatis och tomatsås.
Tips!
Byt ut salladsosten till grillost eller kycklingfilé. Tänk då på att temperaturen på kycklingen ska komma upp till 72 grader.