Pasta med broccolipesto för ca 19 kr

Pasta pesto går hem hos dem flesta! Vanligtvis baseras en klassisk pesto på basilika. I detta recept består peston av broccoli som är c-vitaminberikad och full av fibrer. Rätten är mättande, krämig, enkel och kostar cirka 19 kr per portion.

För 4 portioner:

Ingredienser:

500 g färsk pasta Fettuccine
250 g fryst broccoli
1,5 dl riven Goudaost
2 dl fryst persilja
2 tsk fryst hackad vitlök
1 dl solrosfrön
2 dl rapsolja
0,75 tsk salt
1,5 msk citronsaft
1 msk flytande grönsaksfond

Tillagning:

1. Tina broccolin i kylskåpet dagen innan alternativt koka den 3-4 minuter. Låt vätskan rinna av.
2. Lägg broccoli, fryst persilja, riven ost, fryst vitlök, solrosfrön, citronsaft, grönsaksfond och olja i en mixer eller mixa med stavmixer. Mixa tills peston är slät och smaka av med salt och peppar.
3. Koka upp saltat pastavattnen.
4. Koka pastan enligt anvisningar. Spara en deciliter av kokvattnet.
5. Sila av pastan och blanda i pesto och pastavattnet som du sparat.
6. Toppa rätten med solrosfrön och riven ost.

Tips!

Byt ut broccolin mot fryst spenat. Spenat innehåller massor av goda vitaminer och mineraler.