Saffransgryta med rotfrukter och fisk för ca 25 kr

En mustig, billig och lättlagad gryta med matiga rotfrukter och vit fisk som känns extra lyxig med saffran. Perfekt att bjuda på för bara 25 kr per portion.

För 4 portioner


Ingredienser: 

1 st burk tärnad potatis 
2 st morötter 
200 g rotselleri 
2 dl fryst hackad gul lök 
1 msk fryst hackad vitlök 
2 msk tomatpuré 
500 g krossade tomater 
5 dl vatten
400 g Alaska Pollock
2 pkt saffran 
2 st grönsaksbuljong 
0,5 tsk salt 
0,5 tsk chiliflakes (valbart) 
0,5 msk matolja 

Tillbehör 
Färskost naturell 200 g 


Tillagning: 

1. Häll av vätskan från den tärnade potatisen. 
2. Tärna fisken i lika stora kuber. 
3. Tärna morot och rotselleri i lika stora bitar som den tärnade potatisen.
4. Hetta upp olja i en gryta.  Fräs på morot, rotselleri, fryst hackad lök och fryst hackad vitlök på medelvärme i ca 5 min under omrörning. 
5. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare i 2-3 minuter. 
6. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, salt och eventuellt chiliflakes. Låt grytan puttra under lock i ca 10 min. 
7. Sänk plattan till låg värme och ha i fisken och den tärnade potatisen. Låt fisken ligga i grytan i ca 5 min innan servering. 
8. Servera grytan med färskost och dill. 

Tips!

Värm på en vitlöksbaguette och doppa brödet i den mustiga grytan.