
Saffransgryta med rotfrukter och fisk för ca 25 kr
För 4 portioner
Ingredienser:
1 st burk tärnad potatis
2 st morötter
200 g rotselleri
2 dl fryst hackad gul lök
1 msk fryst hackad vitlök
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
5 dl vatten
400 g Alaska Pollock
2 pkt saffran
2 st grönsaksbuljong
0,5 tsk salt
0,5 tsk chiliflakes (valbart)
0,5 msk matolja
Tillbehör
Färskost naturell 200 g
Tillagning:
1. Häll av vätskan från den tärnade potatisen.
2. Tärna fisken i lika stora kuber.
3. Tärna morot och rotselleri i lika stora bitar som den tärnade potatisen.
4. Hetta upp olja i en gryta. Fräs på morot, rotselleri, fryst hackad lök och fryst hackad vitlök på medelvärme i ca 5 min under omrörning.
5. Tillsätt saffran och tomatpuré och fräs ytterligare i 2-3 minuter.
6. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, salt och eventuellt chiliflakes. Låt grytan puttra under lock i ca 10 min.
7. Sänk plattan till låg värme och ha i fisken och den tärnade potatisen. Låt fisken ligga i grytan i ca 5 min innan servering.
8. Servera grytan med färskost och dill.
Tips!
Värm på en vitlöksbaguette och doppa brödet i den mustiga grytan.