Potatis-och purjolökssoppa för ca 15 kr

En värmande och gräddig potatis-och purjolökssoppa med nygräddade minibaguetter för cirka 15 kr per portion. En favorit för många både till middag och matlåda!

För 4 portioner:

Ingredienser:

1 st purjolök
6 st potatisar
10 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
2,5 dl grädde
Saften från en klyfta citron
1 msk olja / smör

Till servering:
Minibaguetter

Tillagning:

1. Sätt igång ugnen till baguetterna och grädda dem lagom till servering.
2. Skölj, ansa och hacka purjolök i mindre bitar. Spara lite purjolök till garnering.
3. Skala potatis och skär den i mindre bitar eller skivor.
4. Värm matfettet i en kastrull och fräs purjolöken i cirka 5 minuter på låg värme. Löken ska inte få färg.
5. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och koka upp och koka i 2-3 minuter.
6. Häll i grädden och koka tills potatisen blivit mjuk.
7. Dra bort kastrullen från plattan och mixa soppan till önskad konsistens.
8. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
9. Dekorera soppan med hackad purjolök och servera med nybakade baguetter.

Tips!

Servera gärna baugetterna med färskost med smak av vitlök & örter för endast cirka 3 kr per portion.