Grilloststroganoff med ris för ca 23 kr

En vegetarisk krämig stroganoff som är minst lika god som den klassiska varianten, om inte godare! Den stekta ostens sälta gifter sig med den umamirika tomatsåsen. Även god i matlådan, perfekt foodprep för ca 23 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

400 g grillost 
1 dl hackad fryst lök 
2 msk hackad fryst vitlök 
2 msk tomatpuré 
1000 g krossade tomater 
2 st grönsaksbuljongtärningar 
2 tsk honung 
1 dl grädde 
Ris 
Olja att steka i 

Tillagning:

1. Skär grillosten i lika stora kuber, ungefär 1,5x1,5 cm. 
2. Bryn grillosten i en stekpanna med olja tills de fått fin färg.
3. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. 
4. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning. 
5. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och honung. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme under lock i ca 10-15 min. 
6. Koka riset enligt anvisningar under tiden. 
7. Häll i grädden i tomatsåsen och tillsätt sedan grillosten. Smaka av med salt och peppar. 
8. Servera med ris.

Tips! 

Om du vill fylla ut grytan för ett par extra kronor går det utmärkt att använda sig av skivade champinjoner på burk.