Champinjonsoppa med vitlöksbröd för ca 9 kr

Bjud på en fyllig champinjonsoppa med vitlöksbröd för ca 9 kr per portion. Den är inte bara billig, champinjonsoppan är så enkel när du tar genvägen med färdigskivade champinjoner på burk. Serveras som förrätt tillsammans med varma vitlöksbröd.

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet som en del av vår billiga trerättersmeny. Hela menyn för fyra personer lagas till priset av ca 160 kr (40 kr/person).

För 4 portioner:

Ingredienser

2 burkar skivade champinjoner 
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 dl vitt vin
2 dl havregrädde
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
svartpeppar
fryst persilja till dekoration

Vitlöksbröd
1 förpackning baguetter 
75 g smör, tex mjölkfritt
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar

Tillagning

1. Soppa: häll bort vätskan från champinjonerna.
2. Fräs champinjoner, gul lök och vitlök i lite olja tills löken mjuknat och allt börjar få lite färg.
3. Häll på vitt vin, grädde, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sedan puttra under lock i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Vitlöksbröd: sätt ugnen på 175 grader.
5. Skiva baguetterna nästan hela vägen igenom.
6. Rör ihop smör, vitlök, persilja, salt och peppar.
7. Bred vitlökssmöret i varje skiva och avsluta med att bre ett lager ovanpå varje baguette.
8. Lägg baguetterna på en bakplåtspappersklädd plåt och gratinera i ca 15 minuter. De ska få fint med färg.
9. Servering: häll upp soppan i koppar och dekorera med finhackad persilja. Servera med vitlöksbrödet.

Gillade du receptet? Se fler av våra billiga recept till middag och matlåda.