Päronflarn med lyxig chokladsås för ca 15 kr

Bjud på frasiga päronflarn för ca 15 kr per portion. Bladdegsplattorna är den perfekta genvägen till en frasigt fantastisk dessert. Toppa med konserverade päron och ringla över en läcker och lyxig chokladsås.

Detta recept är framtaget i samarbete med Vegomagasinet som en del av vår billiga trerättersmeny. Hela menyn för fyra personer lagas till priset av ca 160 kr (40 kr/person).

För 4 portioner:

Ingredienser

4 ark bladdegsplattor
1 burk päronhalvor i sockerlag
2 msk ljus sirap
havregrädde att pensla med

Chokladsås
1 dl sockerlag från burken med päronhalvorna
½ dl havregrädde
50 g mörk choklad, finhackad
en nypa flingsalt

Tillagning

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg bladdegsarken på en bakplåtpappersklädd plåt och låt tina i några minuter.
3. Sila bort en deciliter av sockerlagen från burken med päron. Den ska användas till chokladsåsen senare.
4. Skiva päronhalvorna och fördela på bladdegsarken.
5. Ringla över ljus sirap och pensla kanterna med havregrädde.
6. Baka päronflarnen i ca 15 minuter. De ska få fint med färg.
7. Chokladsås: värm på sockerlag och grädde i en kastrull.
8. Finhacka chokladen och häll ner i kastrullen. Rör runt så att den smälter.
9. Servering: ringla över chokladsåsen på de varma flarnen. Avsluta med en nypa flingsalt.

Gillade du receptet? Se fler av våra billiga recept till middag och matlåda.