
Linsbolognese för ca 24 kr
För 4 portioner
Ingredienser:
2 st morötter
200 g rotselleri
1,5 dl fryst hackad gul lök
2 msk fryst hackad vitlök
3 msk tomatpuré
1,5 tsk timjan
1 tsk rosmarin
3 krm torkad chiliflakes
0,5 tsk socker
2 msk ketchup
2,5 st grönsaksbuljongtärning
600 g körsbärstomater i tomatjuice (1,5 burk)
3 dl vatten
1 dl torkade röda linser
Olivolja
Smör
500 g färsk fettuccine
Tillagning:
1. Skala och riv morot och rotselleri.
2. Värm upp olivolja i en gryta eller en större kastrull.
3. Fräs på lök, vitlök, morot och rotselleri i ca 3-4 min under omrörning på medelvärme utan att grönsakerna får färg.
4. Tillsätt tomatpuré, kryddor och socker. Fräs på ytterligare några minuter under omrörning.
5. Häll i körsbärstomater, ketchup, vatten och buljongtärning.
6. Låt puttra under lock på låg värme i ca 15 min.
7. Tillsätt linserna och låt puttra i 15 min till. Rör om då och då.
8. Koka under tiden upp saltat pastavattnen.
9. Smaka av bolognese med salt och peppar och ha i en klick smör.
10. Servera med nykokt färsk pasta!
Tips!
Om du önskar en matigare bolognese föreslår vi att du fyller ut med kidneybönor.