Linsbolognese för ca 24 kr

Vem älskar inte en god bolognese? Testa att laga vår vegetariska mustiga variant med röda linser, rotfrukter och torkade örter. Lika god som den klassiska för 24 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

2 st morötter 
200 g rotselleri 
1,5 dl fryst hackad gul lök 
2 msk fryst hackad vitlök 
3 msk tomatpuré 
1,5 tsk timjan 
1 tsk rosmarin
3 krm torkad chiliflakes 
0,5 tsk socker 
2 msk ketchup 
2,5 st grönsaksbuljongtärning 
600 g körsbärstomater i tomatjuice (1,5 burk) 
3 dl vatten 
1 dl torkade röda linser 
Olivolja 
Smör 
500 g färsk fettuccine

Tillagning: 

1. Skala och riv morot och rotselleri. 
2. Värm upp olivolja i en gryta eller en större kastrull. 
3. Fräs på lök, vitlök, morot och rotselleri i ca 3-4 min under omrörning på medelvärme utan att grönsakerna får färg. 
4. Tillsätt tomatpuré, kryddor och socker. Fräs på ytterligare några minuter under omrörning. 
5. Häll i körsbärstomater, ketchup, vatten och buljongtärning. 
6. Låt puttra under lock på låg värme i ca 15 min. 
7. Tillsätt linserna och låt puttra i 15 min till. Rör om då och då. 
8. Koka under tiden upp saltat pastavattnen. 
9. Smaka av bolognese med salt och peppar och ha i en klick smör.
10. Servera med nykokt färsk pasta!


Tips!

Om du önskar en matigare bolognese föreslår vi att du fyller ut med kidneybönor.