
Spenatsoppa med ägg och smörstekt bröd för ca 16 kr
För 4 portioner:
Ingredienser:
6-7 dl fryst spenat (ungefär 400 g)
2 dl fryst hackad gul lök
2 msk fryst hackad vitlök
2 st medelstora potatisar
2 st grönsaksbuljongtärningar
5 dl vatten
2 dl grädde
1 msk citronsaft
2 st ägg
Matolja till stekning
4 st skivor formbröd
Smör till stekning
Tillagning:
1. Koka äggen i ca 6-7 min. Skala och dela äggen i halvor.
2. Skala potatis och skär i mindre tärningar.
3. Hetta upp matolja och fräs på lök, vitlök och potatis utan att det tar färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock i ca 5 min eller tills potatisen blivit mjuk.
4. Tillsätt spenaten.
5. Mixa soppan slät.
6. Tillsätt grädde och citronsaft.
7. Smaka av med salt och peppar.
8. Smörstek brödet och servera brödet och en ägghalva till soppan.
Tips!
För att få in lite krisp i rätten rekommenderar vi att toppa soppan med torrostade pumpakärnor.