Eftermarinerad kyckling med tapenade för ca 13 kr

Kyckling som fått svalna i marinad suger upp maximalt med smak och blir perfekt på buffén. Skiva den tunnt, klicka på hemmagjord tapenade och toppa med basilika så har du en fin och god rätt att ställa på bordet. Receptet ger ca 8 bufféportioner. 

Tips! Tapenaden är supergod som tilltugg serverad på crostini eller kex. Toppa gärna med ett basilikablad!

Portioner: 8 Tillagningstid: 90 min

Ingredienser:

  • 900 g Eldorado kycklingfilé
  • 2 msk Eldorado olivolja
  • 1 kruka basilika
  • Marinad:
  • 2 msk Eldorado olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk Eldorado flytande honung
  • 1 tsk Eldorado vitlökspulver
  • 1 tsk Eldorado timjan
  • 0,5 tsk salt
  • Tapenade:
  • 200 g Eldorado svarta urkärnade oliver
  • 4 st sardellfiléer
  • 2 msk kapris
  • 1 st stor vitlöksklyfta, skalad och hackad
  • 1 dl Eldorado olivolja
  • 0,5 tsk salt

Tillagning: