Tortellini med citruscrunch och brynt smör för ca 20 kr

Pasta med brynt smör, kan det bli bättre? En riktigt vinnare och festlig vardagsrätt som du tillagar på ca 20 min för cirka 20 kr per portion.

För 4 portioner

Ingredienser:

500 g tortellini ricotta och spenat

Citruscrunch:
1 msk olja/smör att steka i
1 dl ströbröd
1 st citron (skalet) 
1 tsk torkad timjan 
Salt 

Brynt smör med dijon:
200 g smör 
1 msk dijonsenap 
1 msk citronsaft 

Till servering:
60 g Ruccola

Tillagning:

1. Värm upp matfettet till ströbrödet i en stekpanna. Stek ströbrödet gyllene, rör hela tiden för att få en fin färg. Ställ åt sidan.
2. Riv av skalet från citronen och blanda med ströbrödet, smaksätt med timjan och salt. 
3. Koka upp saltat pastavatten. 
4. Bryn smöret genom att lägga smöret i en kastrull och smält det på hög värme. Fortsätt värma smöret under vispning tills det tystnar och blir gyllene. Häll snabbt över i en skål. 
5. Blanda i citronsaft och dijonsenap. 
6. Koka pastan enligt anvisningar. 
7. Dags för uppläggning! Lägg tortellini på en tallrik. Ös på med brynt smör och toppa med citruscrunch och ruccola.

 

Tips! 

Knaperstek bacon och toppa rätten med den goda sältan som baconet tillför.