Pasta med sweet chilikyckling för ca 18 kr

En sötstark pastarätt med lite sting i för cirka 18 kr per portion. Denna pastarätt innehåller många skafferivaror du kanske alltid har hemma, och passar lika bra att bjuda kompisarna på som att ha i lunchlådan!

För 4 personer: 

Ingredienser:

Ca 400 g kycklingfilé (3 st kycklingfiléer) 
400 g penne pasta
1 st gul lök 
1 st stor röd paprika 
2 dl sweetchili-sås 
2 dl vatten 
1 st kycklingbuljongtärning 
3 dl grädde 
1 tsk vinäger 
Färsk grön chili 
Salt 
Peppar

Tillagning: 

1. Skär kyckling i mindre bitar. 
2. Finhacka lök och skär paprika i mindre bitar. 
3. Koka upp pastavatten. Salta vattnet, det ska smaka som en kallsup från medelhavet. Koka pastan 1 min kortare än anvisningarna på paketet för att få en al dente-kokt pasta. Spara 1,5 dl av pastavattnet (vattnet innehåller stärkelse och gör såsen krämigare).
4. Bryn kycklingen i en stekpanna eller gjutjärnsgryta. 
5. Ha sedan i lök och stek ytterligare någon minut. Häll på sweetchilisås, vatten och smula i buljongtärning. Blanda runt och låt puttra i 1-2 min. Häll sedan på grädde och puttra ytterligare några minuter. 
6. Blanda ner den nykokta pastan i såsen och tillsätt pastavattnet. 
7. Smaka av med vinäger, salt och peppar. 
8. Dags att servera! Toppa med färsk grön chili för extra hetta.

 

Tips! 

Servera gärna tillsammans med nybakt vitlöksbaguette för cirka 4 kr per portion som du doppar i den goda såsen!