Bakpotatis med baconröra för ca 20 kr

En riktig klassiker med bakad potatis och krämig baconröra kommer att göra succé alla vardagskvällar, för cirka 20 kr per portion.

För 4 portioner:

Ingredienser:

4 st bakpotatis eller 8 st normalstora potatisar 
3 paket bacon á 120 g 
300 g färskost naturell
1 dl majonnäs 
1 msk dijonsenap 
1 st citron (skalet och 1 msk citronsaft) 
1 st rödlök 
100 g frysta skivade champinjoner
Gräslök 
Salt 
Peppar 

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Skrubba och stick några hål i potatisarna. Slå in dem i folie. 
3. Lägg potatisarna i mitten av ugnen i ca 50-60 min. 
4. Stek bacon knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper och skär dem sedan grovt. 
5. Stek champinjoner.
6. Finhacka rödlök, gräslök och champinjoner. 
7. Riv av citronskalet från citronen.
8. Blanda bacon, rödlök, champinjoner, färskost, majonnäs, citronskal, citronsaft, dijonsenap och gräslök. Smaka av med salt och peppar. 
9. Skär ett kryss i den färdiga potatisen. Lägg i en klick smör och ös med på baconröran. 
10. Servera med citron.

Tips! 

Ersätt bacon med vegobacon för att göra rätten vegetarisk.