Världens första ekologiska tofu i rymden

Ekologisk tofu

Världens första ekologiska tofu i rymden

När vi på Eldorado lanserar nya produkter sker det på flera marknader – inte bara på Tellus. Den 7 november tog vi oss till högre höjder och lanserade ekologisk tofu i stratosfären. Lördagen den 7 november 2020 kommer gå till historien som den dag vår rymdfarkost, Apollorado 51, skickades upp i stratosfären med hjälp av en väderballong. Med på resan är vår första ekologiska produkt, tofu. Bakom rymdfärden står raketföreningen AESIR på Kungliga Tekniska Högskolan. Med hjälp av tre kameror dokumenterades tofuns rymdfärd. Färden, som tog cirka två timmar, gjorde att tofun nådde en höjd på 33 128 m och blev därmed den första ekologiska tofun i det skikt i atmosfären som går under benämningen närrymden. Vår tofus rymdresa finns dokumenterad i video och expertkommenteras av Sveriges främsta astronautfru, Lisa Fuglesang. Se den på vår youtube-kanal Eldorado. För att fira den lyckade rymdresan släpper vi även en limiterad klädkollektion. Kläderna släpps tisdag den 17 november. Håll dig uppdaterad på vår Instagram eldoradovaror.

Krispig sweet & sour rymdtofu med ris


  • ½ paket Eldorado ekologisk tofu
  • ½ burk Eldorado chinese sweet & sour
  • 1 påse Eldorado jasminris boil-in-bag
  • Majsstärkelse
  • Eldorado rapsolja
  • Marinad:
  • 2 msk Eldorado kinesisk soja
  • 1 tsk Eldorado ingefära finhackad fryst
  • 1 vitlöksklyfta
  • Eldorado chiliflakes
  • Topping:
  • Eldorado saltade rostade jordnötter
  • Eldorado chili flakes
  • Eldorado vegobacon
  • Salladslök

Såhär gör du:


Dela tofun i två. Lägg in tofun i en plastpåse och in i frysen minst 4 timmar, eller över natten. När man fryser tofun ändras texturen och drar åt sig marinad. Ungefär som om den varit i rymden och återvänt. Ta sedan ut tofun och låt den tina i kylen. När tofun är tinad pressa ur vattnet.


Nu är det dags för marinering. Pressa vitlök och ingefära i en skål, tillsätt soja och ev. chiliflakes för mer hetta. Häll i detta i en påse och låt tofun ligga i marinaden i kylen tills den sugit åt sig det mesta av såsen. 


Koka riset enligt anvisningar. Lägg majsstärkelse på en tallrik och rulla den marinerade tofun i detta till den är täckt av majsstärkelse. Stek sedan tofu i en het panna med rapsolja tills den blir krispig. Ta bort tofun från pannan och häll i chinese sweet & sour såsen, låt den koka någon minut.


Klart! Serveras med hackade jordnötter, chiliflakes, (ev. stekt vegobacon) och hackad salladslök

Hitta våra produkter